Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδέχθηκε χθες στην Κάσο, μαζί με τις τοπικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος αφού υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας του κ. Κάρολου Παπούλια στο νομό μας, τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι τήρησε τη δέσμευσή του να επισκεφθεί ένα από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα.

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την δραστηριότητα της κινητής μονάδας υγείας του Ολυμπιακού χωριού, η οποία πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις στην Κάσο, στο πλαίσιο της παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στα νησιά του Αιγαίου, με χρηματοδότηση του ιδρύματος Νιάρχου, και τον προγραμματισμό για τα υπόλοιπα νησιά.

 

Η κινητή μονάδα έκανε χρήση των εγκαταστάσεων του νέου πολυδύναμου ιατρείου Κάσου που κατασκεύασε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (έργο συνολικού προϋπολογισμού 895.000 ευρώ). Η προμήθεια του ιατρό-τεχνολογικού και ξενοδοχειακού  εξοπλισμού του Ιατρείου θα προκύψει  έπειτα από την διενέργεια διαγωνισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εφόσον υποβληθούν από το Νοσοκομείο Ρόδου οι τεχνικές προδιαγραφές του εξοπλισμού.

image_print