Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης  ο νέος Διοικητής της Π.Υ. Ρόδου Πύραρχος κ. Βασίλειος Κοκμοτός, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το θέμα των δασικών πυρκαγιών, ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρει στον κ. Κοκμοτό το βεβαρυμμένο παρελθόν της Ρόδου, που έχει πληγεί τα προηγούμενα χρόνια από πολύ μεγάλες πυρκαγιές, με την ευχή η φετινή περίοδος να περάσει χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Ο νέος διοικητής της ΠΥΡ από την πλευρά τους έδωσε έμφαση στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην σωστή ενημέρωση των πολιτών, η συμβολή των οποίων στην αποτροπή του κινδύνου πυρκαγιάς είναι, όπως είπε, πολύ σημαντική. 

Κομβικό σημείο στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι να εδρεύουν στην Ρόδο τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται ήδη ο κ. Κοκμοτός, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι και φέτος θα υπάρχουν τα εναέρια μέσα που υπήρχαν και κατά την περυσινή αντιπυρική περίοδο στο νησί.

Ο νέος Διοικητής της ΠΥΡ είπε ακόμη ότι  η ΠΥΡ υπηρεσία είναι καλύτερα στελεχωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναφορά έγινε και στην πολύτιμη συνδρομή του δυναμικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο Περιφερειάρχης και ο Διοικητής της ΠΥΡ δήλωσαν ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τυχόν περιστατικά, ευχόμενοι η φετινή αντιπυρική περίοδος να μην «σημαδευτεί» από σοβαρά συμβάντα.