Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ.  Geoffrey Pyatt, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στη Ρόδο,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Το θέμα  που κυριάρχησε στην διάρκεια της συνάντησης, ήταν αυτό της οικονομικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και ειδικότερα, το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής.

Μετά την συνάντηση εργασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Αμερικανός Πρέσβης προέβησαν σε δηλώσεις.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά, υποδέχομαι στη Ρόδο τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,  κύριο  Goeffrey Pyatt, τον εκπρόσωπο μιας σπουδαίας και συμμάχου χώρας, αλλά και ενός  ανθρώπου, που στο μικρό χρονικό διάστημα της  παρουσίας του, έχει αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος  υποστηρικτής της  πατρίδας μας.

Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών συνεχίζουν να σφυρηλατούνται και να ενδυναμώνονται και στις μέρες μας. Μοιραζόμαστε κοινές  αξίες  για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία , το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την Ειρήνη. Σε μια γειτονιά στην οποία η Ελλάδα παραμένει  πυλώνας σταθερότητας  με ισχυρή γεωπολιτική σημασία.

Παράλληλα, και αυτό αφορά  και τα νησιά του Αιγαίου, η  πατρίδα μας  χρειάζεται να  προσελκύσει εκείνες τις αναγκαίες επενδύσεις, που θα της επιτρέψουν να επιτελεί τον διεθνή της ρόλο,  να μπει σε πορεία  προόδου και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας ξανά για τους  πολίτες της».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Goeffrey Pyatt, δήλωσε:   Συνέχεια