Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο  της  Κυμισάλας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.  Γιάννης Μαχαιρίδης την Δευτέρα  24 Ιουνίου 2013, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο και πρόεδρο του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς  κα. Λίνα Παπατσή, προκειμένου να  ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας  του έργου των ανασκαφών που χρηματοδοτείται   μερικώς από πόρους της Περιφέρειας.

Τους υποδέχθηκε  κ. Μανόλης Στεφανάκης καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας και νομισματικής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου τους  ξενάγησε  στις αρχαιολογικές θέσεις της Κυμισάλας, και τους ενημέρωσε για την πορεία της αρχαιολογικής έρευνας η οποία διεξάγεται υπό τη διεύθυνση του, σε συνεργασία με τη ΚΒ΄ ΕΠΚΑ.

Ο κ. Μαχαιρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του και αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάδειξης και  ανάπτυξης της περιοχής, καθώς  ο  αρχαιολογικός χώρος εκτός του επιστημονικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει  συνδυάζεται  με ένα μοναδικό  τοπίο ιδιαίτερου φυσικού  κάλλους   με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας. Τέλος ανέφερε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας.

image_print