Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

 

 

            Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου υποδέχθηκε την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη τον μαέστρο και τα μέλη της γερμανοιταλικής oρχήστρας Rainev Pachner Freiburg συνοδευόμενα από τον κ. Διαμαντή Σωτηράκη.

            Με αφορμή την συμμετοχή της μικτής χορωδίας της Ρόδου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Φράιμπουργκ τον περασμένο Ιούνιο, η ορχήστρα Rainev Pachner και τα 65 μέλη της επισκέφθηκαν με τη σειρά τους το νησί για την διοργάνωση συναυλιών αλλά και για αναψυχή. Τα μέλη της ορχήστρας μετέφεραν στην κ. Φτακλάκη την ικανοποίησή τους από την παραμονή τους στο νησί μας, καθώς και τις ευχαριστίες τους για την στήριξη της Περιφέρειας σε δράσεις που προωθούν τις Τέχνες, τον διαπολιτισμικό διάλογο και το κλίμα συνεργασίας.

            Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, ευχαρίστησε με τη σειρά της την ορχήστρα για την επίσκεψη στη Ρόδο και διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα δράσεις που προωθούν τον τουρισμό και προάγουν τον πολιτισμό και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαίων πολιτών. Τέλος, ευχαρίστησε το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Διαμαντή Σωτηράκη, ενθαρρύνοντας την ανάληψη περισσότερων ανάλογων πρωτοβουλιών.