ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

26 Σεπτεμβρίου 2013

 

 

Επίσκεψη στην Χάλκη πραγματοποιούν από το πρωί οι Ευρωβουλευτές κ. Γεώργιος Σταυρακάκης,  κα. Constanze Angela KREHL,  κα. Maria Perez IRIGOYEN,   κ. Derek VAUGHAN, συνοδευόμενοι από τον  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ  και τους Αντιπεριφερειάρχες κα. Λίτσα ΦΤΑΚΛΑΚΗ  και κ. Αντώνη ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ .

Συνοδευόμενοι από τον  Δήμαρχο  Χάλκης  κ. Μιχάλη ΠΑΤΡΟ, και τους Δημοτικούς Συμβούλους επισκέφτηκαν τα έργα που υλοποιούνται από  Ευρωπαϊκούς πόρους στο νησί της Χάλκης .

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο. Έγινε αναλυτική  ενημέρωση για το σύνολο του προγράμματος, των δράσεων και των έργων στο νησί από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.

Δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα των Ευρωβουλευτών και έγινε ενημέρωση από την πλευρά τους για την προσπάθεια που καταβάλουν στο Ευρωκοινοβούλιο τόσο σε ότι αφορά το νομοθετικό έργο, όσο και στην εξασφάλιση πόρων για τις μειονεκτικές περιοχές της Ευρώπης και τα νησιά.

Οι Ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια στήριξης των νησιών, αναγνωρίζοντας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Έμειναν ικανοποιημένοι όπως δήλωσαν από τα έργα τα οποία εκτελούνται τονίζοντας πως σε αυτούς τους τόπους το κάθε Ευρώ του Ευρωπαίου πολίτη πιάνει  τόπο.

Το βράδυ η αντιπροσωπεία  θα επισκεφτεί την Τήλο.