Την Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα τουρισμού, κ. Ελευθερία Φτακλάκη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της Ρόδου, της Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

            Στην εθιμοτυπική συνάντηση συμμετείχαν ο εκτελών χρέη προέδρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, ο Τάσος Χατζηγεωργίου, αντιπρόεδρος από τον Σύλλογο «Φάρος» των Καλυθιών, Μαρία Ισκά, γραμματέας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πλάτανος», και τα μέλη Μανόλης Ζερβός, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάρδου, Θεουλάκη Παναγιούλα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνα και Δημήτρης Μαριεττάκης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητηνίας.   

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο καλύτερος και ταχύτερος συντονισμός των πολιτιστικών φορέων που προωθούν τη λαϊκή παράδοση και την πολιτισμική ταυτότητα του νησιού ενώ συζητήθηκαν τα πεδία συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Ομοσπονδίας, αλλά και οι στόχοι που αφορούν στον έγκαιρο προγραμματισμό, τη δημοσίευση του ετήσιου πολιτιστικού καλενταριού, την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της παράδοσης και της γαστρονομίας, τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του τουριστικού portal της Περιφέρειας, καθώς και τη στήριξη διοργάνωσης εκδηλώσεων που θα απευθύνονται και στους ξένους επισκέπτες μας.

            Στο πλαίσιο του καλύτερου προγραμματισμού δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός αποφασίστηκε να γίνει άμεσα μια σύσκεψη με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του νησιού καθώς όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, είναι σημαντικό να γίνει από την Περιφέρεια μια δυναμική προβολή στους ξένες επισκέπτες μας αναδεικνύοντας τη πολιτιστική παράδοση του τόπου μας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά μας προϊόντα. 

image_print