ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 

Με στόχο την επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας που υπηρετούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινά σήμερα κύκλος σεμιναρίων, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου.

 

Τα σεμινάρια με θέμα “Επιμόρφωση Επαγγελματιών Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας στις τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου” εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» 2007-2013”.

 

Την εκπαίδευση, που ξεκινά την Παρασκευή 18/5/2012 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 20/05/2012, έχουν αναλάβει επιστήμονες του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προαγωγής και Αγωγής Υγείας.

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναλάβει το συντονισμό προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας που θα αναπτυχθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ο κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων αφορά επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, διαιτολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και μαιευτές) που υπηρετούν σε μονάδες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων,

 

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι οι αρχές, η μεθοδολογία και η αποτελεσματικότητα παρεμβάσεων που στοχεύουν στους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν καθοριστικά την υγεία όπως είναι η διατροφή, η φυσική άσκηση, το κάπνισμα, η υγεία μητέρας-παιδιού, οι προληπτικοί έλεγχοι – screening, τα χρόνια νοσήματα.