Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο επικοινώνησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στον Άγιο Σουλά, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή το μεσημέρι και είναι σε εξέλιξη, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 Ο Αρχηγός πληροφόρησε τον Περιφερειάρχη ότι τέσσερα αεροσκάφη θα επιχειρούν στην περιοχή, όπου από νωρίς βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος με την ιδιότητα και του προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου.

Στα γραφεία της Περιφέρειας βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Γαϊτάνη και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Διακομιχάλης, ο οποίος επικοινωνεί με εργολάβους και άλλους χειριστές προκειμένου να εξασφαλιστούν μηχανήματα (μπουλντόζες, φορτωτές κλπ) για να προωθηθούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

 Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με σαράντα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και εθελοντών, ελικόπτερα και αεροσκάφη.

image_print