Ξεκίνησε σήμερα η συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Κορακόνερο, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, με την ουσιαστική συνδρομή της ΕΛΑΣ, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Εμπορίου  της Περιφέρειας και της ΔΕΥΑΡ.

Την ευθύνη συντονισμού της όλης επιχείρησης, που αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, έχουν ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος και ο εντεταλμένος στον τομέα της καθαριότητας δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρατζιάς. Ο αντιπεριφερειάρχης είχε μάλιστα επικοινωνία με τον «βασιλιά» των τσιγγάνων, που τον διαβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα θα βρίσκεται κι αυτός στο χώρο προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Όσο διάστημα είναι σε εξέλιξη η όλη επιχείρηση, παρακαλούνται οι πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης να αποφεύγουν να πλησιάζουν το συγκεκριμένο χώρο, λόγω της επικινδυνότητας των εργασιών που εκτελούνται με βαρέα μηχανήματα.

ΤΗΝ ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η «επιχείρηση αρετή» από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον προϊστάμενό της Νίκο Γκορίτσα, το Λιμενικό Ταμείο και τη Δημοτική Αστυνομία, με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου.

Συνεχίζονται επίσης οι συλλήψεις παράνομα απασχολουμένων στο λιμάνι και στις παραλίες.

 

image_print