Επί τάπητος τα έργα της Σίφνου

"Στο νησί των ποιητών", ο Γιώργος Λεονταρίτης

 

 

"Στη σημασία της υλοποίησης έργων με το μέγιστο κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίκτυπο που απαντούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών", αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Έπαρχο Μήλου Νικόλαο Βενάκη και τον Δήμαρχο Σίφνου  Ανδρέα Μπαμπούνη, με αφορμή την επίσκεψή του στη Σίφνο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των ενεργειών  για την πρόοδο των ενταγμένων και των υπό δημοπράτηση έργων που αφορούν το Δήμο Σίφνου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην υλοποίηση των έργων   συντήρησης του οδικού δικτύου της Σίφνου, των δικτύων αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού  των Κεντρικών Οικισμών του Δήμου Σίφνου, της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, της κατασκευής κόμβου στην περιοχή Πλακωτό, αλλά και της ανάπλασης του λιμένα και της παραλιακής ζώνης Καμαρών.

"Στη βάση μιας παραγωγικής σχέσης με τη δημοτική αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας κληθήκαμε να καλύψουμε υστερήσεις, δυσλειτουργίες και παθογένειες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που διαπιστώνω ότι  κάτω από  δυσχερείς συνθήκες και πολύπλευρη κρίση, η προσπάθειά μας να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τέτοιου είδους έργα, αναπτυξιακά, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, προστατεύουν το περιβάλλον, ενισχύουν την οδική ασφάλεια, δημιουργούν υποδομές κατάλληλες για τους επισκέπτες και τον τουρισμό, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς", δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Λεονταρίτης που βρίσκεται στη Σίφνο από χθες, θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με σειρά συναντήσεων και επαφών με  θεσμικούς εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων του νησιού.

image_print