Μακρά συνεργασία με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τον Δήμαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα, είχε χθες,  Πέμπτη,  στη Σαντορίνη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν  στο Επαρχείο και το Δημαρχείο του νησιού.

Στις  συναντήσεις εργασίας συμμετείχαν ακόμη  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος  Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Θήρας και Αντιπεριφερειάρχης , Χαράλαμπος Δαρζέντας και συνεργάτες του Υπουργού.

Περιφέρεια, Δήμος και Υπουργείο Τουρισμού έθεσαν από κοινού τις βάσεις ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των μεγάλων προκλήσεων που παρουσιάζει η Σαντορίνη, ως ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Αυτό που γίνεται γρήγορα σαφές από τη μελέτη των ζητημάτων της Σαντορίνης  είναι ότι τόσο για την ίδια, όσο και για τα υπόλοιπα νησιά, μεγάλα ή μικρότερα, κορυφαίους ή μικρότερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, η διαχείριση των ζητημάτων που έχουν συσσωρευτεί, δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικά με το ισχύον νομικό, θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός που πλέον ξεκίνησε με τη συνεργασία των τριών φορέων, Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειας και Δήμου, περιλαμβάνει την προτεραιοποίηση των ζητημάτων και τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στη λύση τους.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιχειρείται και μαζί με την αισιοδοξία του  για την έκβαση του εγχειρήματος, ο Περιφερειάρχης  δήλωσε τα εξής:

Στη Σαντορίνη, η συνεργασία μας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα, θέτει υψηλούς στόχους. Γρήγορα, θα παρουσιάσουμε σχέδιο και αυτή την φορά είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε όσα αυγά θα χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά.          Θα κριθούμε από το πόσο αποτελεσματικά θα ανταποκριθούμε στην ανάγκη και την πρόκληση και αυτό όχι μόνο δεν μας φοβίζει αλλά μας δίνει την χαρά της λογοδοσίας στην κοινωνία στην οποία χρωστάμε ν' αποδείξουμε ότι ο δρόμος για το καλύτερο αύριο που αξίζουμε, είναι στα χέρια μας. Φτάνει ν' ανοίξουμε το μυαλό μας και ν' αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις αντιλήψεις που μας στέρησαν ευκαιρίες”.