Επαναβεβαίωση της «συμφωνίας κυρίων» μεταξύ του Σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Ρόδου.
 

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Λίτσα Φτακλάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων κ. Σωτήρης Δρακιού και ο Πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων κ. Κώστας Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων τουριστικό γραφείο, το οποίο δραστηριοποιείται στο νησί της Ρόδου τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποίησε λεωφορείο από άλλη περιοχή της χώρας σε αντίθεση με την συμφωνία κυρίων που τηρείται τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με την οποία τα τουριστικά γραφεία μπορούν να κάνουν χρήση των λεωφορείων αυτών μόνο κατά την περίοδο αύξησης και κορύφωσης της τουριστικής κίνησης (από 1.6 έως 30.9)

Κύριο μέλημα όλων των παρευρισκομένων στην συνάντηση ήταν η εξεύρεση άμεσης λύσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας, με τον κ. Χατζηδιάκο να τονίζει ότι όπως και πριν από τρία χρόνια, έτσι και τώρα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης και διαβούλευσης, θα συνδράμει τα μέγιστα για την εξεύρεση λύσης.

Ακολούθησε συνάντηση των άνω φορέων και των εκπροσώπων του τουριστικού γραφείου, με το συντονισμό της κα. Φτακλάκης και μετά από την παροχή αμοιβαίων εξηγήσεων και στα πλαίσια της καλόπιστης συνεργασίας όλων των φορέων του Τουρισμού συμφωνήθηκε να ισχύσει το ίδιο καθεστώς όσον αφορά τη συνεργασία των ιδιοκτητών λεωφορείων και τουριστικών πρακτόρων.

image_print