Οι πολιτικές εξελίξεις σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας απασχόλησαν, μεταξύ άλλων το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας κατά τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, και στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επικράτησε έντονος προβληματισμός για τη ρευστή πολιτική κατάσταση, τονίζοντας πως σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα «οι Περιφέρειες, ως θεσμός που είναι κοντά στους πολίτες, πρέπει να σταθούν όρθιες και να λειτουργούν προς όφελος των κοινωνιών».

Ο κ. Μαχαιρίδης χαρακτήρισε ως εξ ίσου κρίσιμο το Συνέδριο της ΕΝΠΕ που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι, όπου θα αναδειχθεί ο καταλυτικός ρόλος των Περιφερειών για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας.

Στο Συνέδριο, όπως επεσήμανε ο κ. Μαχαιρίδης, θα επαναβεβαιωθεί η ομόφωνη θέση όλων των Περιφερειαρχών να γίνουν θαρραλέα και όχι φοβικά βήματα στήριξης του θεσμού, διασφαλίζοντας τη διοικητική και οικονομική του αυτοτέλεια.