Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, η περιήγηση της Γαλλίδας δημοσιογράφου, κας Anne-Claire Delorme, η οποία επισκέφθηκε την Δωδεκάνησο, φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου κατόπιν αιτήματος της Προϊσταμένης του ΕΟΤ Γαλλίας, κας Αθηνάς Τυλλιανάκη-Βερνιέ, προς την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, στα πλαίσια των στοχευμένων δράσεων προβολής του Αιγαίου στο εξωτερικό.

 

            Η κα Anne-Claire Delorme εργάζεται στο γαλλικό εβδομαδιαίο επαγγελματικό περιοδικό TOUR HEBDO, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες των γαλλικών τουριστικών πρακτορείων, εκδίδεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, και την άνοιξη του 2014 θα δημοσιεύσει αφιέρωμα δέκα σελίδων στα Δωδεκάνησα με τίτλο «Πώς μπορείτε να πουλήσετε καλύτερα τα Δωδεκάνησα».

 

            Η κα Delorme έφτασε στην Ρόδο το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, και κατά την διαμονή της στα Δωδεκάνησα επισκέφτηκε πόλεις, οικισμούς, αξιοθέατα, μουσεία και φυσικά μνημεία στην Ρόδο, την Κω και την Πάτμο. Η Γαλλίδα δημοσιογράφος αναχώρησε για την Γαλλία πλήρως ικανοποιημένη από την γενναιόδωρη φιλοξενία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και εντυπωσιασμένη από  την επίσκεψή της στα νησιά μας.