Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη δύο νέα έργα που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με συνολικό προϋπολογισμό 4,6 εκ. €, έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο των έργων που αναβαθμίζουν την εκπαίδευση στον Νομό Κυκλάδων.

 

«Επέκταση – διαμόρφωση κτηρίου για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βάρης Σύρου» (2,6 εκ. €)

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του υφιστάμενου κτηρίου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου, ενώ με την επέκτασή του θα καλύψει και τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Σχολείου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς το σχολικό συγκρότημα στεγάζεται σε δύο απομακρυσμένα κτήρια τα οποία δεν πληρούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Το δημοτικό σχολείο θα περιλαμβάνει συνολικά 6 αίθουσες διδασκαλίας, 3 εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τους λοιπούς απαιτούμενους χώρους. Επίσης προβλέπεται ο διαχωρισμός του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σχολείου από αυτόν του Νηπιαγωγείου και η διαμόρφωση του υπαίθριου γηπέδου.

 

«Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στην Μάρπησσα Πάρου» (2 εκ. €)

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Πάρου, προβλέπει την κατασκευή σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων, η οποία θα φιλοξενεί αγωνιστικό χώρο μπάσκετ και βόλεϊ, με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών, κερκίδες και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ιατρείο κυλικείο, WC, αποθήκες, κτλ.).

 

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο

image_print