Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Βελτίωση Οδού από Περιοχή Γερανού έως Διασταύρωση Απολλώ” νήσου Πάτμου» με προϋπολογισμό  465 χιλ. €.

Το έργο προβλέπει τη βελτίωση του δρόμου από την περιοχή Λιβάδι Γερανού έως τη διασταύρωση προς το Κάθισμα Απολλώ, μήκους 1,65 χλμ., ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση λόγω φθορών και έλλειψης προστατευτικών μπαρών και σήμανσης.

Με το έργο -που θα υλοποιηθεί από το Δήμο Πάτμου με την υποστήριξη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ελλιπούς οδικής ασφάλειας στο βόρειο τμήμα του νησιού. Σημαντική θα είναι επίσης η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη της Πάτμου, αφού θα αναδειχθεί η περιοχή Θερμιά όπου υπάρχουν πηγές ζεστού νερού και η οποία είναι γνωστή ως Κάθισμα του Απολλώ, από τον μοναχό Απολλώ που προερχόμενος από το Άγιο Όρος, στις αρχές του 19ου αιώνα αποσύρθηκε ως ερημίτης στα Θερμιά, όπου και έζησε για σαράντα χρόνια.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

image_print