Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός Δ.Δ Αφάντου Ρόδου» με προϋπολογισμό 1,1 εκ. €.

Το κτήριο που θα κατασκευαστεί είναι διώροφο με υπόγειο και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 30 νήπια και 6 βρέφη. Στον όροφο θα γίνονται οι κύριες λειτουργίες του παιδικού σταθμού και θα περιλαμβάνονται δύο αίθουσες ύπνου νηπίων και αίθουσα απασχόλησης βρεφών. Στο ισόγειο θα λειτουργούν το γραφείο διεύθυνσης, η κουζίνα, η τραπεζαρία , το γραφείο πολλαπλών χρήσεων και οι χώροι υγιεινής, ενώ στο υπόγειο θα στεγαστούν οι βοηθητικές εγκαταστάσεις της μονάδας. Ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί με χλοοτάπητα, φύτευση δέντρων και κατασκευή παιδικής χαράς. Προβλέπεται επίσης η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού.

Η δημιουργία του Βρεφονηπιακού – Παιδικού σταθμού θα δώσει τη δυνατότητα σε γονείς, κατά κύριο λόγο μητέρες, της περιοχής να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από την αγορά εργασίας.  

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

image_print