ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 22810. 82630 –

email: press@pnai.gov.gr     

18 Ιουνίου 2013

 
   

 

 


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ευρωπαϊκό Ταμείο

Περιφερειακής Ανάπτυξης

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Ένταξη έργου «Αποκατάσταση και στατική ενίσχυση 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω»

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη το έργο «Αποκατάσταση και στατική ενίσχυση 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με προϋπολογισμό  1,9 εκ. €.

 

Το σχολικό συγκρότημα του 7ου Δημοτικού Σχολείου κτίστηκε το 1928 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί ως σχολείο. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης Κω, απέναντι από την αρχαία αγορά και το μεσαιωνικό περιμετρικό τείχος και περιβάλλεται από αξιόλογα κτίρια της ιταλικής περιόδου. Είναι ένα από τα αντιπροσωπευτικά και αξιόλογα δείγματα της δημόσιας Ιταλικής αρχιτεκτονικής εκείνης της περιόδου.

 

Σήμερα το σχολείο λειτουργεί ως οκταθέσιο ολοήμερο δημοτικό και στεγάζει 137 μαθητές, με επιπλέον ενισχυτική και τάξη υποδοχής, ενώ λόγω έντονων στεγαστικών αναγκών, πρόκειται  να λειτουργήσει  άμεσα ως δεδεκαθέσιο.

 

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Κω, προβλέπει τη βελτίωση της στατικής επάρκειας του κτηρίου, δίνοντας έτσι λύση στο έντονο πρόβλημα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, αφού συχνά σημειώθηκαν αποκολλήσεις ακόμη και σε ώρες διδασκαλίας, ευτυχώς προκαλώντας μόνο μικροτραυματισμούς. Παράλληλα προβλέπονται αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των κουφωμάτων, τοποθέτηση νέας μόνωσης, αναμόρφωση της βιβλιοθήκης, του εργαστήριου φυσικοχημείας, της αίθουσας υπολογιστών, και της τραπεζαρίας και συντήρηση δαπέδων και θυρών.

 

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.