Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη δύο νέα έργα, που έχουν στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης νερού στα νησιά της Περιφέρειας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

 Τα έργα αυτά, που θα υλοποιηθούν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι τα εξής:

 – Μονάδα Αφαλάτωσης Χάλκης, με προϋπολογισμό 1,2 εκ €

Το έργο προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση μιας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600κ.μ. την ημέρα στην περιοχή Κάνια. Περιλαμβάνει επίσης τα απαραίτητα συνοδευτικά έργα που θα εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία της αφαλάτωσης, δηλαδή δεξαμενή χωρητικότητας 700 κ.μ., αγωγούς και γεωτρήσεις θαλασσινού νερού.

 – Προμήθεια μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού με προϋπολογισμό 380 χιλ. €

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια 23 μονάδων με τις οποίες θα γίνεται επεξεργασία και βελτίωση του νερού των δημοτικών δικτύων ύδρευσης ώστε να διατίθεται ως πόσιμο στους κατοίκους, περιορίζοντας παράλληλα τις πλαστικές συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού και συμβάλλοντας στην αύξηση του χρόνου λειτουργίας των χώρων διάθεσης απορριμμάτων. Οι μονάδες αυτές θα εγκατασταθούν στη Σύρο, τη Νάξο, την Πάρο, τη Σαντορίνη, την Άνδρο, τη Μύκονο, τη Μήλο, τη Λέρο και την Κάρπαθο.

 Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

 

image_print