Εντατική η προετοιμασία για την δημοπράτηση της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

 

Σε συνεχή συνεργασία ΥΠΠΟ, Δήμος Ρόδου και Περιφέρεια, υπό την εποπτεία του Γραφείου Πρωθυπουργού, που παρακολουθεί στενά την πρόοδο των διαδικασιών

 

Συνεχής είναι η συνεργασία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη  με το Υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά με την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη,  μέσα από τακτικές συναντήσεις εργασίας, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί,  για τη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης του εμβληματικού, ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Παράλληλα, συνεχής είναι η ενημέρωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού για την πρόοδο των διαδικασιών, στο πλαίσιο της εξαγγελίας που έγινε από τον ίδιο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη Ρόδο, για δημοπράτηση του έργου τον προσεχή Μάιο.

 

Η ολοκλήρωση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, με τη συμμετοχή και του Προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας, Νίκου Λυμπερόπουλου.

 

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον περασμένο Νοέμβριο οπότε έγιναν οι σχετικές εξαγγελίες,  επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, ούτως ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έδωσε από την Ρόδο η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για δημοπράτηση του έργου τον Μάιο του 2022, στο πλαίσιο της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για την αποκατάσταση του ιστορικού Εθνικού Θεάτρου, από τη Ρόδο όπου βρέθηκαν στις 5 του περασμένου Νοεμβρίου.

 

Η Προγραμματική Σύμβαση, μόλις οριστικοποιηθεί, θα  περάσει από την έγκριση των τριών συμβαλλομένων μερών,  με στόχο να εγκριθεί από αυτά, να ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και να υπογραφεί.

Ταυτόχρονα, με τη συνεργασία των υπηρεσιών Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας προχωρά και ο σχετικός φάκελος δημοπράτησης του έργου, προκειμένου να συντμηθεί χρονικά κατά το δυνατόν η σχετική διαδικασία.

 

Η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της όλης διαδικασίας, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ενώ αδιάλειπτο είναι το ενδιαφέρον του Γραφείου του Πρωθυπουργού, το οποίο ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, γεγονός που καταδεικνύει την ισχυρή προσωπική βούληση του  κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, ενός από τα σημαντικότερα κτίρια του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.

image_print