Ενισχύεται περαιτέρω η ομάδα διαχείρισης της εικόνας  του προορισμού – μετά τις διεθνείς αγορές – και στο εσωτερικό της χώρας

Η δημοσιογράφος Μαρία Σμιλίδου θα είναι η φωνή της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου στα εγχώρια ΜΜΕ,  εκπροσωπώντας τα ως τουριστικούς προορισμούς

 

 

Σε περαιτέρω ενίσχυση της κοινής, πρωτοποριακής πρωτοβουλίας που στόχο έχει τη διαχείριση της εικόνας του τουριστικού προορισμού της Ρόδου και συνολικά του Νοτίου Αιγαίου, προχώρησαν ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι τοπικοί παραγωγικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν σε αυτήν.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Σουηδέζας Γιοχάνα Στραντ, η οποία έχει αναλάβει τα διεθνή ΜΜΕ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, παρουσιάστηκε η αντίστοιχη εκπρόσωπος του προορισμού – Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου –  στα εγχώρια ΜΜΕ. Πρόκειται για την δημοσιογράφο, Μαρία Σμιλίδου, η οποία αναλαμβάνει την έγκυρη ενημέρωση των ΜΜΕ στο εσωτερικό της χώρας, εκ μέρους του συνόλου των φορέων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και παράλληλα συγκροτούν την υποστηρικτική ομάδα των δύο εκπροσώπων Τύπου.

Οι φορείς που ενώνουν τη φωνή τους σ΄ αυτήν την προσπάθεια, μαζί με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Η όλη πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται από ένα υψηλότατο επίπεδο συγκρότησης και οργάνωσης, με την υποστηρικτική ομάδα να αποτελείται από εκπροσώπους των παραπάνω φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαημέρου έγινε η επίσημη ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αυτής,  που δεν έχει προηγούμενο στα τουριστικά χρονικά του τόπου, αλλά και της χώρας συνολικά, αφού για πρώτη φορά επιχειρείται,  τουριστικός προορισμός να απευθύνεται με ενιαίο πρόσωπο και ενιαία φωνή στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και στο εσωτερικό. Μια αναγκαιότητα, που παρότι συζητείται χρόνια, σήμερα υλοποιείται, υπό τις συνθήκες  που έχει διαμορφώσει η εν εξελίξει πανδημία του Covid – 19.  Σε μια περίοδο που ο παγκόσμιος τουρισμός επανεκκινείται, είναι κρίσιμης σημασίας η προστασία του προορισμού από την διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news) που αφορούν την πανδημία, που ενισχύουν το φόβο και την ανασφάλεια των δυνητικών επισκεπτών και λειτουργούν καταστροφικά στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας, με ό,τι αυτό σημαίνει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία της κας Στραντ είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα και το ίδιο θα επιδιωχθεί μέσω της κας Σμιλίδου και στα εγχώρια ΜΜΕ, τα οποία αποτελούν και τη βασική πηγή τροφοδοσίας  των διεθνών ΜΜΕ. Κατά συνέπεια είναι κρίσιμο, η πληροφόρηση που παρέχεται να είναι απολύτως έγκυρη και τεκμηριωμένη, να στηρίζεται σε γεγονότα και όχι σε ανυπόστατες φήμες, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα νησιά και τη χώρα, σε μια περίοδο γενικευμένης ανασφάλειας, όπως αυτή που διανύουμε.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου : “ Η αλήθεια είναι η πιο καλή είδηση  που μπορεί να δώσει ο τόπος μας. Η πιο ευχάριστη είδηση που έχουν να διαδώσουν τα νησιά μας είναι η πραγματικότητα: ότι η μέχρι σήμερα διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τα αποτελέσματά της, μας έφεραν να είμαστε στους πρώτους σε προτίμηση τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και να θεωρούμαστε από τους δυνητικούς επισκέπτες μας αλλά και από εκείνους που ήδη μας επισκέπτονται, από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε να κρύψουμε απολύτως τίποτα. Ο σκοπός μας είναι να βγει η πραγματικότητα και η αλήθεια”.

Στην σημερινή παρουσίαση της κας Μαρίας Σμιλίδου , από τους συμμετέχοντες εταίρους παρόντες ήταν ο  πρόεδρος του ΕΒΕΔ, Γιάννης Πάππου (και ως “οικοδεσπότης”, αφού στο κτίριο του Επιμελητηρίου θα είναι το “στρατηγείο” της ομάδας διαχείρισης), ο πρόεδρος της Ένωσης  Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων Ρόδου, Χρήστος Μιχαλάκης,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, ο Πρόεδρος και  ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος και Νίκος Τριπολίτης αντίστοιχα και  ο οικονομικός επόπτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Φώτης Κασέκας.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος  Ευστρατίου  ο  Εντεταλμένος Τουρισμού Δωδεκανήσου, Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο  Αντιδήμαρχος Τουρισμού,  Κώστας Ταρασλιάς και ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών,  Τηλέμαχος Καμπούρης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρη Ρουμάνη, για τα ταχύτατα αντανακλαστικά που επέδειξαν από την πρώτη μέρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης  και πρόσθεσε ότι κοινός στόχος όλων όσων συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομία. “Στόχος μας είναι να βγούμε αλώβητοι από την κρίση” τόνισε.

Τόσο ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, όσο και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες τους προς τους φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία,  για την εμπιστοσύνη τους καθώς και για την διάθεση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

“Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά προς το κοινό καλό του τόπου μας και ένα βήμα πίσω από προσωπικές ατζέντες και ατομικούς στόχους.

Συνενώνουμε δυνάμεις όλοι οι φορείς, όλοι οι λειτουργοί του Τύπου, όλοι οι πολίτες, γινόμαστε ένα σώμα με στόχο την αλήθεια, την αξιόπιστη ενημέρωση, τη μεγιστοποίηση και αξιοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων που τα νησιά μας και η χώρα μας έχουν καταφέρει ως σήμερα.

Η πιο θετική είδηση για τα νησιά μας, είναι η Αλήθεια.

Εμπεδώνουμε κουλτούρα συνεργασίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Με όραμα αλλά και με οργανωμένο σχέδιο. Με συνένωση δυνάμεων, με μια φωνή, στέλνουμε προς τα έξω το μήνυμα του ώριμου, σοβαρού, αξιόπιστου προορισμού.

Μετά την Johanna Strand που ανέλαβε τα ΜΜΕ του εξωτερικού, από σήμερα την αντίστοιχη δουλειά για τα ΜΜΕ εσωτερικού αναλαμβάνει η Μαρία Σμιλίδου.

Προχωράμε, με τον πιο υπεύθυνο εαυτό μας απέναντι στις ζωές μας και απέναντι στην πατρίδα μας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε σχετικά:

“Εμπλουτίζουμε και ενισχύουμε την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης. Από σήμερα, στην προσπάθειά μας αυτή εντάσσεται και η δημοσιογράφος Μαρία Σμιλίδου, που θα ενημερώνει τα εγχώρια και τοπικά ΜΜΕ, για τις εξελίξεις της πανδημίας του COVID-19, για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια έχει πολύ μεγάλη σημασία η ισχυρή και ενιαία εικόνα του νησιού μας και τα μηνύματα που εκπέμπονται πρέπει να είναι αξιόπιστα και όχι να υπηρετούν υποκειμενικές απόψεις ή πολύ χειρότερα, προσωπικές επιδιώξεις.

Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης όλων μας να στηρίξουμε τον τόπο μας και την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Για να φέρουμε σε πέρας αυτήν την αποστολή ενώνουμε δυνάμεις”.

Από την πλευρά της η κα Μαρία Σμιλίδου ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς για την εμπιστοσύνη τους και τόνισε ότι θέτει την εμπειρία της στην υπηρέτηση του κοινού στόχου.

“Χαίρομαι που είμαι κι εγώ ένας κρίκος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, για την διαφύλαξη του προορισμού,  που είναι πραγματικά πρωτοπόρα. Σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει case study για τους επόμενους που θα το επιχειρήσουν”.

image_print