Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής & Πρωτογενη Τομέα κ. Φ. Ζαννετίδης, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την συνεργασία της Περιφέρειας με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών προκειμένου να υλοποιηθεί ερευνητικό πρόγραμμα για την μελέτη της βιολογίας και της οικολογίας του εισβολικού είδους ψαριού Λαγοκέφαλος, των χαρακτηριστικών του, της συμπεριφοράς και της εξάπλωσης του πληθυσμού του είδους αυτού, των επιπτώσεων του στην αλιεία που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε αξιοποιήσιμα αποτελέσματα και λήψη μέτρων. Ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΕΚ κ. Δ. Τσοπανάκη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα προγράμματα κατάρτισης από πιστοποιημένα στελέχη της Περιφέρειας σε άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Επίσης ενημέρωσε για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην Διεθνή Έκθεση FoodExpo που θα γίνει στην Αθήνα μεταξύ 14 και 16/03/2015 με 19 συμμετοχές από 9 νησιά της Περιφέρειας, την συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ρόδου και τον σύλλογο «Παναγία η Ελεημονήτρια» Κρεμαστής της 50ης Έκθεσης χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής, την συνδιοργάνωση με την Ομοσπονδία Παροικιακών Σωματείων Δωδ/σου Αθηνών & Πειραιώς εκδηλώσεων για την 67η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδ/σου με την μητέρα Ελλάδα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για το πότε θα συζητηθούν τα θέματα που έχει θέσει ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος στην οικονομική επιτροπή από τις 06-2-2015 για θέματα Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι αποτελούν θέματ της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης στις 05-3-2015. 

image_print