Υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Ρόδο αλλεπάλληλες συναντήσεις εργασίας, με αντικείμενο την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα ή προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Η πρώτη, που έγινε παρουσία του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, του αρμοδίου αντιδημάρχου Μανώλη Σαββή και υπηρεσιακών παραγόντων της Διαχειριστικής Αρχής, των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Προγραμματισμού της Περιφέρειας και του Δήμου, εξετάστηκαν ένα προς ένα τα έργα που εκτελούνται ή είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν στο νησί, με πόρους του ΕΣΠΑ.

Αμέσως μετά ακολούθησε και δεύτερη σύσκεψη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα έργα του προγράμματος της Περιφέρειας.

Και στις δύο συναντήσεις, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε πως «απαιτείται εγρήγορση, άριστη προετοιμασία, πίεση προς τους αναδόχους των έργων, καθώς πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι».

Για το λόγο αυτό, αναζητήθηκαν λύσεις σε προβλήματα και εκκρεμότητες διοικητικής ή τεχνικής φύσεως, με την παρατήρηση ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη απ’ όλους οι προθεσμίες που «τρέχουν», οι ιδιαιτερότητες κάθε έργου και η πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή δόθηκαν εντολές και οδηγίες προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με το σκεπτικό ότι οι επόμενοι μήνες του 2011 είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, όπως τονίστηκε τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τον κ. Αντώνη Βουτσίνο της Διαχειριστικής Αρχής. 

image_print