Μετά την εμφάνιση πληθυσμών ακρίδων σε διάφορες περιοχές του νησιού της Ρόδου, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνονται τα εξής:

  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προβαίνει στην προμήθεια του εγκεκριμένου  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντομοκτόνου ΚΑΡΑΤΕ with Zeon technology 10 CS (δραστική ουσία lambda-cyhalothrin) και το διαθέτει στους υπεύθυνους των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι και θα εκτελέσουν τους ψεκασμούς όπου έχει εντοπιστεί το πρόβλημα.
  • Οι αρμόδιοι Γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας θα συντονίζουν τους ψεκασμούς σε συνεργασία με τους Γεωπόνους του Δήμου.
  • Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να αποφεύγουν τη βόσκηση εκεί που γίνεται ακριδοκτονία για 2 περίπου ημέρες.
  • Οι τοπικοί φορείς καλούνται να είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό των κηλίδων των ακρίδων και να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2241055926 (κος Ν. Ταταράκης, γεωπόνος Φυτοπροστασίας) και 2241055912 (κος Μ. Χαραλάμπους – Διευθυντής ) .

 

 

Ε.Π,

                                                                Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

ΜΙΧ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ