Έκθεση φωτογραφίας: πως βλέπουν τα παιδιά την πολιτιστική κληρονομιά; Μνημεία και τοποθεσίες μέσα από το φακό των παιδιών – Γαλλικό Κατάλυμα, 26 & 27 Ιανουαρίου.
Τον περασμένο  Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δεκάδες παιδιά, ηλικίας από 8 έως 18 ετών, συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Τράβηξε μια φωτογραφία, φωτογράφισε ένα μνημείο» που διοργανώθηκε επ’ ευκαιρίας των Ανοικτών Πορτών 2012 από τη Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS). Με τη φωτογραφική μηχανή ή με τα «έξυπνα» τηλέφωνα τους βγήκαν έξω και κατέγραψαν, με τη δική τους ματιά, ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες.
Οι τριάντα καλύτερες φωτογραφίες επιλέχθηκαν και θα εκτεθούν σε έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Γαλλικό Κατάλυμα, στην παλιά πόλη. Απ’ όλες τις φωτογραφίες η κριτική επιτροπή – Νίκη Σπάρταλη, Νίκος Πράκας και Νίκος Κασσέρης – έχει επιλέξει οκτώ που είναι υποψήφιες για το πρώτο βραβείο. Ο νικητής θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 20:00.
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά είναι αναπόσπαστο μέρος του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε πολλές χώρες και πέρσι πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο για πρώτη φορά. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναπτύξει τη γνώση των παιδιών για την πολιτιστική κληρονομιά και να τονώσει την ανάγκη για τη διατήρηση της.

Πρόγραμμα

Σάββατο 26 Ιανουαρίου, ώρα 19:00 – 22:00. Στις 20:00 θα γίνει το επίσημο άνοιγμα της έκθεσης και η ανακοίνωση του νικητή.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου η έκθεση θα είναι ανοιχτή: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00.

Τοποθεσία: Γαλλικό Κατάλυμα, οδός Ιπποτών, παλιά πόλη.

Είσοδος: δωρεάν

Φιλικά

Το ΔΣ και οι εθελοντές των RICHeS

image_print