Αμέσως μετά την επιστροφή του από το μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Ψίνθο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους των χωριών μας να είναι σε πλήρη επιφυλακή όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα και να συνδράμουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, όποτε απαιτείται, την προσπάθεια δασοπροστασίας και πρόληψης καταστροφικών φαινομένων, όπως το σημερινό.

 «Η Ρόδος και ο δασικός της πλούτος, είναι σαφές πλέον ότι έχει γίνει στόχος ενός ή περισσότερων ασυνείδητων και επικίνδυνων δολιοφθορέων» τονίζει ο Περιφερειάρχης, που εκφράζει την πεποίθηση ότι και το σημερινό συμβάν, με δύο εστίες πυρκαγιάς σε απόσταση η μία από την άλλη, μόνο «τυχαίο» δεν μπορεί να θεωρηθεί.

 «Οι διαθέσεις του δολιοφθορέα, όποιος κι αν είναι, επιβάλλουν σε όλους μας να είμαστε εγρήγορση» επισημαίνει ο κ. Μαχαιρίδης, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο, στον οποίο, μεταξύ άλλων, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις δεκάδες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ήδη στο νησί αυτήν την αντιπυρική περίοδο, όπως και τους φόβους του για συνέχεια αυτού του μπαράζ εμπρησμών.