Έκκληση προς την κυβέρνηση και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, να μη βρεθούν τα νησιά ξανά απομονωμένα από την απεργία της ΠΝΟ, απηύθυνε με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης.

 Ο κ. Μαχαιρίδης απέστειλε επιστολή προς την ΠΝΟ και το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και ζητεί από την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα και καλεί την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να διερευνήσει άλλες μεθόδους διεκδίκησης των αιτημάτων της και όχι αυτής που απομονώνει τον νησιωτικό χώρο.

 Ακολουθεί η επιστολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου:

 

Προς

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)

Υπόψη Γενικού Γραμματέα Γ. Χάλα

 Κοινοποίηση:

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

κ. Διαμαντοπούλου Άννα  

 

 Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στη δυσχερή θέση να απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση αλλά και προς εσάς να μην βρεθούν τα νησιά ξανά απομονωμένα από την απεργία  της ομοσπονδία σας.

Κατανοούμε τον αγώνα σας, όπως και όλων των εργαζομένων της χώρας μας.

Όμως δεν μπορεί κάθε φορά ο νησιωτικός χώρος να είναι αυτός που πρέπει να αποκλείεται από τον εθνικό κορμό.

Είχαμε επισημάνει και τον περασμένο Οκτώβριο πως δεν μπορεί να αποκατασταθεί αυτό που εσείς θεωρείται εξοντωτικό και άδικο για τον κλάδο σας, με μια άλλη άδικη  και εξοντωτική πρακτική εις βάρος των συμπατριωτών μας στον νησιωτικό χώρο, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα.

Καλούμε την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να διερεύνηση άλλες μεθόδους διεκδίκησης και όχι αυτής που απομονώνει τον νησιωτικό χώρο.

Οι νησιώτες βιώνουν την οικονομική κρίση, δεν μπορούν να βιώσουν και την ομηρία.

 

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ