"Μη μένεις Σιωπηλή"

Το Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών 7 Lotus σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στο χώρο του κέντρου 7 Lotus, Στ. Πρωίου & Δωδεκανήσου 12.

Ομιλήτρια θα είναι η κα. Μιμή Πράπα, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Σύρου, με θέμα:

«Η κακοποίηση των γυναικών. Ο ρόλος των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».

Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες ως προς την ισότητα των φύλων, η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να υφίσταται και να εκφράζεται με πολλές μορφές. Οι κυριότερες μορφές βίαιων συμπεριφορών είναι η σωματική, η σεξουαλική, η ψυχολογική και η λεκτική βία, όπως επίσης η οικονομική αποστέρηση και η κοινωνική απομόνωση.

Η ανάγκη για εξειδικευμένη υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται βία, οδήγησε στη δημιουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων σε όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειών στην Ελλάδα. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Σύρου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, λειτουργεί στην πόλη μας από τον Ιούνιο του 2013 με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.