Συμπληρώνοντας ένα χρόνο θητείας δίνουμε σήμερα λόγο στην τοπική κοινωνία για τα έργα και τις δράσεις μας.

Είμαστε εδώ, για να λογοδοτήσουμε απέναντι στους εντολείς μας, τους Νοτιοπελαγίτες, όχι επειδή μας το επιβάλλει ο νόμος, αλλά διότι αυτή είναι η ελάχιστη ηθική και πολιτική υποχρέωση που έχουμε προς τους συμπολίτες μας, αυτούς που μας εξουσιοδότησαν να υπηρετήσουμε τον τόπο και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους.

Μέσα από τη διαδικασία του απολογισμού έργων και δράσεων, υπηρετούμε θεμελιώδεις έννοιες της δημοκρατίας, όπως η λογοδοσία, ο δημόσιος διάλογος, η έκθεση στην κρίση και ο έλεγχος για τα πεπραγμένα όλων μας.

Πρέπει να υπογραμμιστεί, ότι όλοι μας, η περιφερειακή αρχή και το σύνολο των παρατάξεων, δεν υπεκφύγαμε από την υποχρέωση της καθημερινής κοινωνικής λογοδοσίας, να δίνουμε δηλαδή αναφορά στους συμπολίτες μας για το έργο μας, τις προτάσεις μας, τη δραστηριότητά μας και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας.

Η σημερινή διαδικασία έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλούμαστε να κάνουμε τον συνολικό απολογισμό του έργου μας, αλλά ταυτόχρονα και του ιδίου του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, όπως λειτούργησε τους πρώτους δώδεκα μήνες.

Να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα, ποιες ήταν οι προσδοκίες μας, τι κερδίσαμε, τι μένει να κάνουμε, για ποια πράγματα πρέπει να παλέψουμε και ποιο είναι το αύριο που οραματιζόμαστε για τα νησιά μας και για τη λειτουργία του θεσμού.……για συνέχεια, πατήστε εδώ