Κύριε Περιφερειάρχη, κα Πρόεδρε, κ. κ. Συνάδελφοι,

Ο νεωτερισμός του Καλλικράτη περί της σύγκλησης σε ειδική και μάλιστα πανηγυρική συνεδρίασης μιας ανενεργούς περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης, για τον ετήσιο απολογισμό, αστόχησε, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς.

Η 60μελής περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι 35 συνάδελφοι – δήμαρχοι των νησιών της περιφέρειας μας, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλο το χρόνο και οι κληρωθέντες πολίτες-μέλη της επιτροπής, αν δεν απαξίωσαν την διαδικασία, φαίνεται ότι αδιαφόρησαν ή ιεράρχησαν αλλιώς τις προτεραιότητες της ημέρας τους.

Προσωπικά, δεν θέλω να απαξιώσω μέσα σε 5 λεπτά που μου διατίθενται από τον κανονισμό για τον ετήσιο απολογισμό, τουλάχιστον 3.000 ώρες προσωπικής ενασχόλησης με την Περιφέρεια και δεκάδες κουραστικά ταξίδια και μετακινήσεις στα νησιά του Νομού, εντός του 2012. Ομοίως δεν θέλω να αδικήσω τους συναδέλφους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, προέδρους των οργανισμών και κυρίως τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες και τις αντίστοιχες φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και την υποστελέχωση των υπηρεσιών, με μία πεντάλεπτη αναφορά.

Οι συνεργάτες μου ετοίμασαν μια τετρασέλιδη πολιτική εισήγηση την οποία διαβίβασα στα e-mail των συναδέλφων μου, αφού λειτουργούμε πλέον ως πιλοτική ηλεκτρονική περιφέρεια, από την οποία θα χρησιμοποιήσω μόνο την τελευταία παράγραφο.

Ακόμη, έχω σε ηλεκτρονική μορφή 225 πυκνογραμμένες σελίδες, με τον απολογισμό όλων των υπηρεσιών του Νομού, τις οποίες θα διαβιβάσω στα e-mail των συναδέλφων και των μελών της επιτροπής διαβούλευσης, για να ενημερωθούν για τα πεπραγμένα στο Νομό Δωδεκανήσου, χωρίς να κάνω καμία αναφορά στην παρούσα προφορική διαδικασία, ώστε να μην αδικήσω κανένα.

Κατά πόσο η χρονιά που πέρασε θεωρείται επιτυχημένη είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας και κανένας άλλος. Δεν θέλω να βάλω ένα θετικό ή αρνητικό πρόσημο στο έργο που παράχθηκε το 2012 στο Νόμο Δωδεκανήσου από την Περιφέρεια. Για το μόνο που είμαι βέβαιος είναι ότι, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών, των προβλημάτων και των προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά η περιφερειακή αρχή και οι υπηρεσιακοί συνεργάτες μας, θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στους συμπολίτες μας, αποσκοπώντας να μετουσιώσουμε την απαισιοδοξία και την απογοήτευση τους, σε ελπίδα για το μέλλον.

 Διαβάστε εδώ την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου – Απολογισμός 2012

 

image_print