Στην Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα της Π.Ν.ΑΙ. κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτοντας το μεγαλύτερο περίπτερο του Φεστιβάλ, συμπεριέλαβε όλους τους ενδιαφερόμενους που δήλωσαν συμμετοχή και φιλοξένησε 39 παραγωγούς από τα νησιά Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κύθνο, Πάρο, Ρόδο, Σίφνο και Τήνο. Μεριμνώντας δε για τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ, φρόντισε ώστε στο χώρο του περιπτέρου της να διεξαχθούν δρώμενα από το διαδραστικό- διδακτικό παραμύθι «Η Μελίτα και τα μυστικά της κυψέλης».

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ η Π.Ν.ΑΙ. εκπροσωπήθηκε από τον Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς μια τέτοια διοργάνωση ενισχύει την εικόνα αυτού του τόσου σημαντικού προϊόντος για την Ελλάδα. Παράλληλα η πλαισίωσή του από Επιστημονικές Ημερίδες και Συνέδρια έχει ως αποτέλεσμα την ενημέρωση των παραγωγών για τις νέες τεχνικές και μεθόδους, που θα οδηγήσουν στην βελτίωση τόσο της παραγωγής όσο και του τελικού προϊόντος, καθώς πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και η προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.