Την Αμοργό επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ.  Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, εγκαινίασε μαζί με τον Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο του νησιού, Νικόλαο Φωστιέρη ,τα δημοτικά σφαγεία Αμοργού. Ένα έργο που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Δήμου Αμοργού, λαμβάνοντας υπόψη και ακλουθώντας όλους τους διεθνής κανόνες πιστοποίησης και προδιαγραφών και έχοντας εξασφαλίσει τον ειδικό κωδικό από το ΥΠΑΑΤ για την εξαγωγή των σφαγίων εκτός Αμοργού, που δίνει σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία. Στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών, Γιάννης Μαργαρίτης.

Παράλληλα την ιδία μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολειού Αιγιάλης και παρέστη στην τελετή λήξης και στην απονομή βραβείων στους νικητές των αγωνισμάτων  του πρώτου διεθνούς αγώνα ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue 2017, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Αμοργού.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζαννετίδης  παρευρέθηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμοργού , με παρόντες τον Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου , τον Δήμαρχο Αμοργού , τους Αντιπεριφερειάρχες και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμοργού, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί.

Την Κυριακή 24/7/2017 ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε ημερίδα  η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου  και τον Δήμο Αμοργο , με θέμα  «Οι προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην Αμοργό σε συνθήκες υποβάθμισης της γης και ερημοποίησης». Ομιλητές ήταν  Κώστας Κοσμάς , ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο Ιωάννης Χατζηγεωργίου , καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, η  Ελένη Μπριασούλη , καθηγήτρια Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστήμιου Αιγαίου και τα στελέχη της ΠΝΑΙ στο Επαρχείο Νάξου,  Διονυσία Καλαϊτζή , προϊσταμένη πρωτογενούς τομέα περιφερειακής ενότητας Νάξου και  Κωνσταντίνος Βορδάκης . Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από ενδιαφερομένους και μέσω των ερωταπαντήσεων που ακλούθησαν, παράχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Την ημερίδα παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,  όπου τοποθετήθηκε και συμμετείχε στο διάλογο που ακλούθησε.

 

image_print