Τις ανακαινισμένες κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο εγκαινίασε την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. κ. Πάρι Τσάρτα, και τον Κοσμήτορα, καθ. κ. Κώστα Βρατσάλη.

 

Το συγκεκριμένο έργο επανακατασκευής και συντήρησης του κτιρίου προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνολικού ύψους 11 εκ. ευρώ. Περίπου 2 εκ. προορίζονται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του ιδρύματος και 5 εκ. για την αγορά ξενοδοχειακής μονάδας που θα μετατραπεί σε φοιτητική εστία.

 

Στην συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι τόσο το  Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Δωδεκανήσου, όσο και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Αρχαγγέλου (προϋπολογισμών 1,3 εκ. ευρώ και 1,4 εκ. ευρώ αντίστοιχα), θα παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να αξιοποιηθούν ως φορείς εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου και ως εκθεσιακοί χώροι αρχαιολογικού και αρχειακού υλικού.

 

Επίσης, ο κ. Μαχαιρίδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού δύο κτίρια μέσα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, ώστε να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν ως φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιπλέον των παραπάνω κτιρίων, η Περιφέρεια διεκδικεί 25 εγκαταλελειμμένες κατοικίες εντός της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, ώστε και αυτά να μετατραπούν σε φοιτητικές εστίες.