Εύσημα του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Willibrordus Sluijters, στην Περιφερειακή Αρχή, για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά

Γ. Χατζημάρκος: “Είμαστε υπερήφανοι, που μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, κατορθώσαμε να φέρουμε το μεγάλο αυτό έργο στο σημείο να λειτουργήσει, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί”

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου, σύνθετου και τεχνικά δύσκολου έργου, όπως είναι το Φράγμα Γαδουρά, εξέφρασε ο κ. Willibrordus Sluijters, επικεφαλής της ενότητας G5 για Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απένειμε τα εύσημα στην Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο για το νησί της Ρόδου, να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει, μετά από δύο και πλέον δεκαετίες από την έναρξή του.

Ο κ. Sluijters, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη, μαζί με τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Νοτίου Αιγαίου, κκ Π. Πανταζάτο και M. Rodrigeuz και τον Επικεφαλής της ΕΥΔ, κ. Αντώνη Βουτσίνο, επισκέφθηκαν χθες, Τετάρτη, τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου του Φράγματος Γαδουρά, στο Χαράκι, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του από το επιστημονικό προσωπικό και τους εκπροσώπους των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο κ. Sluijters, ο οποίος παρακολουθεί στενά εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την εξέλιξη του έργου από το ξεκίνημά του, εμφανώς ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση και την λειτουργικότητα του, μετά από 20 και πλέον χρόνια, δήλωσε:   Συνέχεια