Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος ευχαριστεί από καρδιάς τους χορηγούς για την τριήμερη φιλοξενία της Γαλλίδας δημοσιογράφου Marie Delbes στη Σύρο (21-24/11/2013) προκειμένου να προετοιμαστεί το υλικό και να ολοκληρωθούν οι επαφές (reparage) για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθούν για το Γαλλικό Τηλεοπτικό Δίκτυο «ΑRTE» από τις 8 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα ευχαριστεί την Ένωση Ξενοδόχων Σύρου και το ξενοδοχείο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ», την επιχείρηση ενοικιαζομένων αυτοκινήτων «ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ Ο.Ε» και το Σύλλογο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Εστιάσεως Σύρου «Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» και ειδικότερα το εστιατόριο του Αλέκου Συλιβάνη, την ταβέρνα «στην Ιθάκη του Αή» και το μεζεδοπωλείο – ουζερί «Περί τίνος».

Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Στις δύσκολες οικονομικές μέρες που ζούμε, κινήσεις σαν κι αυτές δίνουν ελπίδα στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη της περιοχή μας». Ο κ. Πουσσαίος αναφέρθηκε και στη μεγάλη ανταπόκριση των φορέων, των προσωπικοτήτων και των κατοίκων του νησιού που στήριξαν και ανταποκρίθηκαν στο όλο εγχείρημα διαθέτοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο, κέφι και μεράκι για την επιτυχή παρουσίαση της ιστορίας, της κουλτούρας, του πολιτισμού και της φυσιογνωμίας του νησιού και συντέλεσαν ώστε εικόνες του τόπου μας να «ταξιδεύσουν» στη Γαλλία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ανάλογη ευαισθητοποίηση θα επιδειχθεί και κατά τη διάρκεια  των γυρισμάτων για να καταλήξει: «Αποδείξαμε ότι όλοι μαζί, Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία και κοινωνικοί εταίροι, δρώντας σε αγαστή συνεργασία και με απόλυτο συντονισμό, μπορούμε να διαχειριστούμε το μέλλον μας και την ανάπτυξη του τόπου μας με απόλυτη επιτυχία. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνείδηση, την ετοιμότητα, την αποτελεσματικότητα, την υψηλή συναίσθηση ευθύνης, την διάθεση για προσφορά και κυρίως, διότι πέραν και πάνω από όλα, διατηρείτε ζωντανή την ψυχή σας και τα ευγενή συναισθήματα που σας εξυψώνουν ως πολίτες, λειτουργούς  και ανθρώπους».