Στο πλαίσιο της στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους  νησιωτικούς δήμους του Νοτίου Αιγαίου, που στόχο έχει την υποστήριξή τους μέσω της προώθησης έργων και επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν τις νησιωτικές κοινωνίες, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετέβη χθες, Μεγάλη Τρίτη, στη Λέρο.

Συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Καλύμνου, Γιάννη Θεμέλαρο, ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Λέρου, Μιχάλη Κόλλια, στο Δημαρχείο, με αντικείμενο την εξέταση όλων των έργων του νησιού που προωθούνται από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου.

Στην διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει από δικούς της πόρους δύο νέα έργα που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, την λειτουργική αναβάθμιση του Δημοτικού Σφαγείου και την ανακατασκευή του στίβου του Μπελλένιου Γυμνασίου.

Όσον αφορά το νέο σχολείο στο Λακκί, ο Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, η οποία εκπονείται από τον Δήμο Λέρου.

Όσον αφορά το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στα Άλιντα, την πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού, η Περιφέρεια, ως φορέας υλοποίησης του έργου, (μετά από Διαβαθμιδική Σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Λέρου) περιμένει την τελική υπογραφή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να προχωρήσει στη δημοπράτησή του.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ.  ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα συμβάλει ενίσχυση της τουριστικής υποδομής της Λέρου και στην αύξησης της τουριστικής κίνησης, στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

 

image_print