ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 ΡΟΔΟΣ   7-10-2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                      

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

        

 

Το  Σάββατο 5-10-2013, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ.Μουτάφη Δέσποινας, πραγματοποίησαν δωρεάν παιδιατρική εξέταση  στα παιδιά που οι οικογένειές τους στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου.

Η δράση υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συμμετοχή παιδιάτρων της Ρόδου, στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου της Παλιάς Πόλης, το οποίο παραχώρησε ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας, παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, και με τη βοήθεια της νοσηλεύτριας του ιατρείου.

Η κ. Δέσποινα Μουτάφη ευχαρίστησε δια μέσου της συμμετέχουσας, συντονίστριας παιδιάτρου κ. Χρύσας Σπάρταλη, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, τους παιδιάτρους που συμμετείχαν, αλλά και όλους τους παιδιάτρους της Ρόδου που πρόθυμα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να προσφέρουν εθελοντικά της υπηρεσίες τους. Επίσης ευχαρίστησε τους κοινωνικούς λειτουργούς της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας για την όλη διοργάνωση και συντονισμό της δράσης, την αντιδήμαρχο κ. Κρεμαστινού – Ροδίτη Φλώρα, τη Δ/ντρια του ΔΟΠ κ. Πάττα Δέσποινα, τον προϊστάμενο του Τμήματος Υγειονομικών Υπηρεσιών ΔΟΠ, ιατρό κ. Νεοφύτου Βασίλη και την νοσηλεύτρια κ.Αντωνίου Ανθή για την  καλή συνεργασία τους.

Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν να δοθούν ιατρικές συμβουλές στους γονείς και τα πιστοποιητικά υγείας για το σχολείο, σε όσα παιδιά το χρειάζονταν.

Οι παιδίατροι δήλωσαν πρόθυμοι να συνεχίσουν την προσφορά τους και στο μέλλον, στεκόμενοι αλληλέγγυοι στο έργο της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας.