Αυτοψία στις υπό εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση και διατήρηση του νεοκλασικού σχολείου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με σκοπό τη μετατροπή του σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων ευρώ, κύριος του οποίου είναι η Περιφέρεια, κατασκευάζεται με πόρους του ΕΣΠΑ από το υπουργείο Πολιτισμού, και συγκεκριμένα από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τους αρχιτέκτονες μηχανικούς της Αρχαιολογίας Γιώργο και Κατερίνα Ντέλλα και τον επιβλέποντα μηχανικό Γρηγόρη Παπαμιχαήλ, επεσήμανε την εξαιρετική σημασία των παρεμβάσεων στο νεοκλασικό αυτό κτίριο, οι οποίες θα συνάδουν με τη γενικότερη φυσιογνωμία της Μεσαιωνικής Πόλης ως μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Μαχαιρίδης, οριστικοποιείται η στατική μελέτη εφαρμογής και είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργολαβίες στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου και οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Επίσης, στο τελικό τους στάδιο είναι οι εργασίες στην πρόσοψη του Παλατιού των Ιπποτών. Οι αρχιτέκτονες διαβεβαίωσαν τον Περιφερειάρχη εργασίες στο  συγκεκριμένο σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν και θα συνεχιστούν στα υπόλοιπα τμήματα χωρίς να εμποδίζεται η πρόσβαση των επισκεπτών. 

image_print