Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση:

«Το μπράβο ανήκει σε όλες και όλους τους υποψηφίους των νησιών της Περιφέρειάς μας, που αψηφήσατε την αβεβαιότητα και το άγνωστο που κυριαρχεί στις μέρες μας για το μέλλον και αποφασίσατε να το δείτε κατάματα, και συνειδητά να διεκδικήσετε ό, τι σας οφείλεται.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους νέους της Περιφέρειάς μας, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, που επιλέξατε να μην κατεβάσετε τα χέρια και να μη χαρίσετε σε κανέναν τις ευκαιρίες που σας αναλογούν.

Η χαρά από την επιτυχία και ο προβληματισμός από μια ενδεχόμενη αναβολή της επίτευξης του στόχου που βιώνετε αυτές τις ώρες με τόση ένταση έχουν βεβαίως τη σημασία τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι το μάθημα που μας παραδώσατε με την προσπάθεια που καταβάλλατε: ότι “δεν τα παρατάμε, συνεχίζουμε”.

Η αναγνώριση ανήκει και στους γονείς σας, που υπό αντίξοες συνθήκες και παρά το βάρος των καθημερινών προβλημάτων, θα υποστούν αν χρειαστεί μικρές και μεγάλες θυσίες για να είναι πάντα στο πλευρό σας ώστε να μη στερηθείτε το δικαίωμα στη γνώση και τη δυνατότητα να οπλιστείτε με πολύτιμα εφόδια, απέναντι σε αυτό που φαίνεται σήμερα να είναι σκληρό και άδικο.

Σε κάθε νέα και νέο της Περιφέρειάς μας στέλλω τις ευχές μου να είναι γεροί, να πιστεύουν στις δυνάμεις τους και να χαράσσουν πάντα δρόμους δημιουργικούς.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ»