Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη προς τους πολίτες της Σύρου, για το θέμα του Νεωρίου
 
Αγαπητοί συμπολίτες,
 
Με ανησυχία αλλά και αίσθημα ευθύνης παρακολουθούμε τις δραματικές εξελίξεις στο Νεώριο της Σύρου. Εξελίξεις που αφορούν τους εργαζόμενους, τη διοίκηση, αλλά και όλη τη Συριακή οικονομία και κοινωνία.
 
Από την πρώτη ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ναυπηγείο και μετά από τις συναντήσεις μου με τη Διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου και του Σωματείου των εκτάκτων εργαζομένων, οι επαφές μου συνεχίστηκαν σήμερα στην Αθήνα στα γραφεία της εταιρείας, με τη Διοίκηση της Επιχείρησης και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Ταβουλάρη, Κοκκάλα και Στεφάνου.
Από την πλευρά τους, μου έγινε πλήρης ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ναυπηγείου και αναλύθηκαν όλες οι πτυχές που συνθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση.
Θεωρώντας ότι στην παρούσα φάση οι δημόσιες δηλώσεις δε συμβάλουν στην επίλυση του θέματος και δεν βοηθούν στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Διοίκησης και Εργαζομένων, θα περιοριστώ στη διαβεβαίωση ότι παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις και βρίσκομαι στη διάθεση όλων για να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις και στο μέτρο του δυνατού, στην προσπάθεια εξεύρεσης της πλέον συμφέρουσας λύσης για το μέλλον της επιχείρησης, το συμφέρον των εργαζομένων και την τοπική οικονομία της Σύρου.
 
Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές, διοίκηση και εργαζόμενοι, γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις μας και ότι είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τα μέγιστα για την εξεύρεση λύσης.
 
Σε αυτήν τη φάση και λόγω της κρισιμότητας του προβλήματος, οφείλουν όλοι να επιδείξουν το μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας, ψυχραιμίας και κυρίως, αποτελεσματικότητας.
 
image_print