Σχετικά με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
 
Κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας είναι η εκλογική διαδικασία. Οι Έλληνες πολίτες έκαναν τις επιλογές τους  δίνοντας ένα πολύ καθαρό αποτέλεσμα,  το οποίο αποτύπωσε και ενσωμάτωσε την  μακρά περίοδο  ύφεσης,  την υψηλή ανεργία και την οικονομική πίεση που υπέστη ο ελληνικός λαός. 
Συγχαίρουμε τους νέους βουλευτές και απλώνουμε χέρι συνεργασίας, για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών. Δεν έχω καμία απολύτως  αγωνία και καμία αμφιβολία για την ποιότητα της συνεργασίας  που θα έχουμε, αφού κοινός στόχος είναι η πρόοδος και η ευημερία των νησιών μας. 
 
 
Όλοι μαζί, εμείς και οι εννέα νέοι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, θα σχηματίσουμε  μια μεγάλη ομάδα . Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για όλους, γιατί τα προβλήματα είναι εδώ και ο κόσμος δεν δίνει περίοδο χάριτος σε κανένα. Με πνεύμα συνεργασίας που προϋποθέτει τη διάθεση να δουλέψεις μέσα σε ένα  πλαίσιο  κοινής συνισταμένης,  η πόρτα της Περιφέρειας  θα είναι ανοιχτή.  Σε πρώτη προτεραιότητα θέτω την έναρξη του νέου  ΕΣΠΑ καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν,  για να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση. Από την επόμενη μέρα έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και θα την κάνουμε μαζί με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές. 
Θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, εργάστηκαν πολύ σκληρά όλες αυτές τις ημέρες για να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία σε όλα τα εκλογικά τμήματα Κυκλάδων και Δωδεκανήσου διασφαλίζοντας  την απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των συμπολιτών μας.