Δικαιώνονται οι προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου.

 

  • Ενεκρίθη από την  αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
  • Παρόντες στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.
  • Αισιοδοξία για δυναμική είσοδο των νησιών μας στο «παιχνίδι» των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό τους.

 

Έως τις 4 Αυγούστου αναμένεται να ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  με αντικείμενο τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα μέσω  της παροχής επενδυτικών κινήτρων, το οποίο θα αφορά δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Χθες το μεσημέρι,   ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης παρέστησαν στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, προκειμένου να στηρίξουν το νομοσχέδιο που θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση της μεγάλης επενδυτικής πρότασης των Αμερικανών παραγωγών του HOLLYWOOD για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios και σχολής κινηματογράφου στη Σύρο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρότζεκτ με τίτλο "Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο" κατατέθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου αυτή να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών με τα ίδια επενδυτικά κίνητρα που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.

 Η επένδυση φέρει την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών-παραγωγών του Χόλιγουντ, του Steven Bernstein, ενώ στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli.

Το ύψος μόνο της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ με προοπτική να εκτιναχθεί κατά πολύ περισσότερο με την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου.

Ικανοποιημένοι από τα άριστα αποτελέσματα της συζήτησης ενώπιον της αρμοδίου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την υλοποίηση του project που φιλοδοξεί να βάλει τη Σύρο  και τα νησιά μας δυναμικά στο «παιχνίδι» των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό τους.