ΘΕΜΑ:  Διήμερο επαφών του κ. Σωτήρη Παμπάκα στην Κάλυμνο

 

Με εκπροσώπους των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων της Καλύμνου συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, κατά τη διήμερη περιοδεία του στο νησί.

 

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχαν στη Ρόδο και σε υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης, ο κ. Παμπάκας είχε συνεργασία με τον δήμαρχο της Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν στην αγροτική οικονομία του νησιού, θέματα που εξειδικεύτηκαν και στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

 

Εκεί, παρουσία του αρμοδίου Γενικού Διευθυντή Γιάννη Πουλή, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του ειδικού συμβούλου Αντώνη Κολιάδη, διεξήχθη ανοικτός και εποικοδομητικός διάλογος και αναλύθηκαν στους κτηνοτρόφους και τους καλλιεργητές της Καλύμνου τα προγράμματα επιδότησης και δόθηκαν οδηγίες για θέματα σταυλισμού και άλλα, σχετικά με το ζωικό τους κεφάλαιο.

Στη συνάντηση αυτή παρέστη και ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Αντώνης Κουντούρης, κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την επομένη (Τρίτη), ο κ. Παμπάκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αλιέων Παράκτιας Αλιείας Αιγαίου Γιώργο Κατσοτούρχη και ψαράδες του νησιού, οι οποίοι έθεσαν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

 

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο αντιπεριφερειάρχης με τον εντεταλμένο για θέματα της επαρχίας περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Σταυλά, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου, συζητώντας θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών.

 

Σήμερα (Τετάρτη), ο κ. Σωτήρης Παμπάκας περιοδεύει στην Τήνο.

image_print