image_pdf

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με κοινή πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Ελ. Φτακλάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Χατζηιωάννου, στα γραφεία της διεύθυνσης τουρισμού την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, με θέμα την διεξαγωγή της 3η Εκδήλωσης-Διημερίδας: «Τα  Τοπικά  Προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη» και με σκοπό τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

Πρόκειται για μία δράση που θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, των μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων και την σύνδεση τους με τον τουρισμό και την μαζική εστίαση. Σε αυτήν την διημερίδα που θα λάβει χώρα στην Ρόδο, στα μέσα του Απριλίου δύνανται να συμμετάσχουν οι επιχειρήσεις του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα (κλάδου μεταποίησης αγροτικών προϊόντων).

Η διημερίδα θα περιλαμβάνει έκθεση των προϊόντων και των επιχειρήσεων, συνεταιρισμών μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικές με την γαστρονομία, τη ποιότητας, τη συνεργατικότητα, την καθετοποίηση παραγωγής και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που σχετίζονται με την πρωτογενή τομέα και την σύνδεση του με τον τουρισμό.

Επίσης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ιδέας της Διεύθυνσης Τουρισμού « Τα Κεράσματα του Αιγαίου» μια πρωτοβουλία που υλοποιείται με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και αφορά στην ανάδειξη της νησιωτικής φιλοξενίας μέσα από παραδοσιακά κεράσματα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Αν. Χατζηιωάννου και Ελ. Φτακλάκη, η Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Άντα Καραγιάννη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γ. Ματσίγκος, και ο επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Α. Κολιάδης.