Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η διήμερη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στο νησί της Κω.

Ο κ. Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Κω, Γιώργο Χαλκιδιό, τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, Ευρυδίκη Νάκη και Νίκο Τσακίρη και τον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Χαματζόγλου, συμμετείχαν το πρωί του Σαββάτου στο 2ο Διεθνές Συνέδριο “ Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη – Ο Τουρισμός Υγείας συναντά το νησί του Ιπποκράτη”,  που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Kos International Convention Center και διοργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών.

Στη συνέχεια, μαζί και με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο και πρόεδρο του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς ΑΕ, Χαρούλα Γιασιράνη, επισκέφθηκαν το Ιστιοφόρο του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, στο πλαίσιο της μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας “Στάσου πλάι μου”, στα Δωδεκάνησα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε., ο Περιφερειάρχης, ο Έπαρχος  και οι περιφερειακοί σύμβουλοι συζήτησαν με τα μέλη του προγράμματος δίνοντας το μήνυμα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται δίπλα στο ΚΕΘΕΑ σε κάθε του προσπάθεια αποδεικνύοντας ότι το μήνυμα της φετινής χρονιάς του ΚΕΘΕΑ “Στάσου πλάι μου” βρίσκει άμεση ανταπόκριση από την Περιφέρεια και τους εκπροσώπους της, τόσο ηθικά, όσο και υλικά.   Το ιστιοφόρο του προγράμματος πραγματοποιεί ενημερώσεις σε  Κω, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, παρακολούθησαν την εντυπωσιακή αναπαράσταση των εθίμων του φανού και του κλήδονα από το Λύκειο Ελληνίδων Κω που συγκέντρωσε για άλλη μια χρονιά πλήθος κόσμου στην πλατεία Ελευθερίας της Κω.

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής συνολικά, για το νησί της Κω, αποτυπώνεται και στην μεγάλη λίστα των έργων που είτε υλοποιούνται είτε βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, προ ημερών υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ασφενδιού – Πυλί Νήσου Κω», ύψους 315.793 ευρώ.

Επίκειται η δημοπράτηση των έργων:

 • Εγκατάσταση και αναβάθμιση του Ηλεκτροφωτισμού Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου Κω, προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ
 • Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης Επαρχιακού Δικτύου Νήσου Κω, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ
 • Διαγραμμίσεις Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου  Κω, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ
 • Συντήρηση – αποκατάσταση Επαρχ. Κω, προϋπολογισμού 174.000 ευρώ
 • Αποκατάσταση Βλαβών Επαρχιακής Οδού Κως – Κέφαλος, προϋπολογισμού 206.000 ευρώ
 • Αποκατάσταση Βλαβών Επαρχιακής Οδού Κως – Θέρμαι, προϋπολογισμού 225.000 ευρώ
 • Αντικατάσταση Ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή Ψαλίδι, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Υπό εκπόνηση βρίσκονται οι μελέτες των έργων:

 • Αποκατάσταση – Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Αρ. 2 Νήσου Κω (Κως, Ασκληπιείο, Χαϊχούτες, Ασφενδιού, Αμανιού, Πυλί, Καρδάμαινα, Αντιμάχεια, Μαστιχάρι) προϋπολογισμού 780.000 ευρώ
 • Περιοδικός καθαρισμός – κλαδέματα επαρχιακού οδικού δικτύου Κω, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα:

 • Συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού και φωτεινή σηματοδότηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Κω, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
 • Αποκατάσταση πρανών και τεχνικών Επαρχιακού Οδού «Άγιος Βασίλειος», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ

Στο νησί της Νισύρου:

Στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκονται τα έργα:

 • Βιολογικός Compact Νισύρου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ
 • Διαγραμμίσεις Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νισύρου, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου:

 • Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νισύρου, προϋπολογισμού 174.000 ευρώ

 

image_print