Η έκφραση γνώμης για την παράταση του θερινού ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, με εκπροσώπους των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής μας.

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι:

1.   Σάββας Χατζησάββας,  Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου

2. Παναγιώτης Καραγιάννης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών     Συλλόγων Δωδεκανήσου

3.  Νικόλαος Κουκούλης,  Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

4. Νικόλαος Παπασταματίου,  Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου  Δωδεκανήσου και

5.  Νίκος Γκορίτσας, προϊστάμενος Διεύθυνσης Εμπορίου.

Η συνάντηση κατέληξε σε ομόφωνη γνωμοδότηση για διεύρυνση του θερινού ωραρίου και η κατ’ εξαίρεση λειτουργία καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως Σάββατο, τις Κυριακές και ημέρες αργίας, και συγκεκριμένα:

        Α) Των καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση στο Νομό όπως, ειδών λαϊκής τέχνης, γουναράδικων, δερμάτινων ειδών, αργυροχρυσοχοείων, τροφίμων – ποτών και τουριστικών ειδών, με την αυστηρή προϋπόθεση της αποκλειστικής πώλησης ειδών που προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας αυτών, έως 24:00 μ.μ.

        Β) Των οπωροπαντοπωλείων και των κρεοπωλείων, των τοπικών Κοινοτήτων που εξυπηρετούν τοπικές ανάγκες, πλην των σούπερ μάρκετ, κατά τις Κυριακές και αργίες από 10.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.

image_print