Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεώργιο Λεονταρίτη επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος του ομίλου  ΟΝΕΧ κ.  Πάνος Ξενοκώστας συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους του γαλλικού ομίλου OCEA CONSTRUCTION NAVALE, Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή κ. Roland Joassard  και Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων κ. Rodolphe Peugeot.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωστοποίηση έναρξης των συνομιλιών μεταξύ των δύο εταιριών προκειμένου να υπάρξει συνεργασία στον ναυπηγοεπισκευαστικό και κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Ο γαλλικός όμιλος OCEA διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές σκαφών χρησιμοποιώντας κυρίως το αλουμίνιο και πρόθεση των δύο πλευρών είναι μετά την οριστική επαναλειτουργία του ναυπηγείου 'Νεώριο Σύρου', η στροφή προς τις κατασκευές πλοίων.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Ξενοκώστα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η συνεργασία των δύο ομίλων πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Εντός των προσεχών ημερών θα μεταβεί στα γαλλικά ναυπηγεία πολυμελής αποστολή εργαζομένων από τα ναυπηγεία 'Νεώριο Σύρου' προκειμένου να εκπαιδευτούν στις νέες δραστηριότητες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: "Χαιρετίζω την πρώτη διεθνή συνεργασία του ομίλου ONEX. Παρά το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το Ναυπηγείο 'Νεώριο Σύρου' αντιμετωπίζει επιχειρησιακά ζητήματα, ο κ. Ξενοκώστας, με δυναμικές πρωτοβουλίες όπως αυτή, αποδεικνύει ότι ήρθε για να μείνει και να δημιουργήσει μία μεγάλη ναυπηγοεπισκευαστική και κατασκευαστική μονάδα με φρέσκο όραμα και νέα δεδομένα."

"Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ένθερμος υποστηρικτής της επαναλειτουργίας του 'Νεωρίου Σύρου' προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα σύγχρονη και υγιής επιχείρηση, η οποία θα δημιουργήσει πολυάριθμες θέσεις εργασίας στο νησί συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής οικονομίας."

image_print