Την διαβεβαίωση για την συνέχιση της λειτουργίας των τριών υποκαταστημάτων της Alpla Bank στα νησιά των Λειψών, της Τήλου και της Κάσου, έλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης με την κεντρική διοίκηση της Τράπεζας, παρόντων του Διευθυντή του κεντρικού καταστήματος της Ρόδου, Μιχάλη Μάχλη και του Αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Κατόπιν της διαβεβαίωσης, ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε την ανάκληση της αρχικής απόφασης που είχε λάβει η Περιφερειακή Αρχή, διακοπής κάθε συνεργασίας με την Alpha Bank, από την στιγμή που η Τράπεζα θα προέβαινε στο μερικό κλείσιμο των υποκαταστημάτων της στα τρία νησιά, από τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην διάρκεια της τηλεφωνικής διάσκεψης με την κεντρική διοίκηση της Alpha Bank, ο Περιφερειάρχης εξέθεσε την ανάγκη και επιπλέον κάλυψης των τραπεζικών αναγκών, μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επ’ αυτού, συμφωνήθηκε με την διοίκηση της Τράπεζας να υπάρξει συνεργασία στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως επωφελείς τρόποι για τη διεύρυνση της συνεργασίας.

 

 

image_print