Τη διαβεβαίωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, του προέδρου του Συνασπισμού και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όπως και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, ότι υποστηρίζουν το αίτημα των Αιγαιοπελαγιτών για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ απέσπασε η αντιπροσωπεία της Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο των συναντήσεων που ξεκίνησαν σήμερα με τα πολιτικά κόμματα.

 Και από τους τρεις ζητήθηκε να πιέσουν και να είναι συμπαραστάτες στον αγώνα που δίνουν  οι βουλευτές, η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς του Αιγαίου, ώστε να μην τεθεί, ούτε προς συζήτηση, το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών.

 Κατά τη διάρκεια πάντως των μακρών συζητήσεων εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και των τριών κομμάτων ότι υπό τις παρούσες συνθήκες «όλα μπορεί να μπουν στο τραπέζι», άρα απαιτείται ετοιμότητα και συνεχής προσπάθεια.

 Σημειώνεται ότι στις σημερινές συναντήσεις δεν συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του βορείου Αιγαίου λόγω των προβλημάτων στις συγκοινωνίες.

Θα είναι όμως αύριο (Τρίτη) όλοι παρόντες, στις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

 

image_print